Oktatási kiállítás a szabadkai Sportcsarnokban

Negyedik alkalommal rendezték meg az Oktatási kiállítást. Köszönet mindenkinek a szép standért és az részvételért.

Szélesedik a paletta
Negyedszer is oktatási kiállítás Szabadkán
Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit tegnap az oktatási kiállítás a szabadkai Sportcsarnokban, ahol minden szabadkai középiskola, valamint a főiskolák, egyetemi karok zöme mutatkozott be figyelemfelkeltő standjaikkal, szórólapokkal, információval szolgáló diákokkal, tanárokkal a pályaválasztás előtt állóknak.
Azoknak a végzősöknek, akik még nem tudják, merre menjenek tovább, a Nemzeti Foglalkoztatásügyi Szolgálat szakemberei tesztelési lehetőséget nyújtottak, igaz, csak szerb nyelven.
Egyre komolyabb külföldi vállalatok jönnek hozzánk az itt végzett fiatalok iránt érdeklődni, hallhattuk az oktatási kiállítás megnyitóján. Erről bővebben dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási titkár nyilatkozott lapunknak:
– A külföldi befektetők érdeklődnek bizonyos szakmával rendelkező fiatalok iránt, s ha esetleg ezeket a képesítéseket nem tudják az iskolákon belül megszerezni, vagy az igényekhez mérten nem elég szakembert tudnak képezni az iskolákban, akkor továbbképzések, átképzések, utóképzések megszervezéséről is szó lehet. Keresettek a programozók. A tartományi titkárság most dolgozik egy programozói szakképesítésen, valószínűleg a Nemzeti Foglalkoztatásügyi Szolgálattal, az Újvidéki Egyetemmel és a szabadkai Műszaki Szakfőiskolával együttműködve. A tervek szerint valószínűleg három városban indul továbbképzés: Szabadkán, Újvidéken és Inđiján. Inđijára például indiai érdeklődők jönnek.
A kiállítás ma még látogatható délután fél hatig, részletes, képes beszámolónkat a Közelkép rovatunkban olvashatják el.

(forrás: Magyar Szó)

Kategória: 2007/2008, Hírújság Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Archívum