Irány Brüsszel!

A Barankovics István Alapítvány által megszervezett Online Demokrácia Activity 2.0 online fordulói után a közönségszavazáson A makrokozmosz albatroszainak sikerült eljutniuk a budapesti döntőbe, amely a Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központban zajlott. A 3 napos táborban különböző előadásokon és tréningfeladatokon vettünk részt. Többek között színészkedtünk, beszédet tartottunk, részletesen megismerkedtünk a magyarországi jogrendszerrel és az Alkotmánybíróságon is jártunk. Természetesen minden program a demokrácia köré volt építve.

Nem kevés kreativitásra és kávéra volt szükségünk, mégis a vártnál jobban teljesítettünk. Második helyezést értünk el. Így elutazhattunk Brüsszelbe, Belgium, ill. az Európai Únió fővárosába. Az a 3 nap, amit ott tölthettünk, életre szóló élmény volt. Csodás város, csodás emberekkel és finomabbnál finomabb csokoládéfajtákkal. Bejártuk Brüsszelt, voltunk Zeebruggge-ben, Bruges-ben, és az Északi-tenger partján is sétáltunk. Többek között betekintést nyertünk az Európai Parlamentbe, a királyi palotába és Brüsszel szinte mindegyik nevezetességébe.

A társadalomismereti tudás, a jó kommunikációs-,alkalmazkodó és retorikai készség és a kitartás előnyünkre szolgált- és mindezeket persze nem sajátíthattuk volna el iskolánk és tanáraink támogatása és bátorítása nélkül. Ezért szeretnénk megköszönni Dognár Aleksandar tanárúrnak, aki a táborban mindig mellettünk állt, lelket önött belénk és nem hagyta, hogy a jókedv elhagyjon minket, Tolnai Varga Piroskának és Takács Borza Kornéliának, akik hatalmas segítséget nyújtottak az előzetes felkészülés során, Varga Anikónak, iskolánk igazgatónőjének, hogy segített eljutni a budapesti döntőbe, Novák Attila osztályfőnöknek, a hiányzások igazolásáért és a bátorításért, Patyerek Rékának, csapatunk tagjának, hogy bár a döntőben nem tudott részt venni, nem hagyta, hogy elcsüggedjünk. Köszönjük még a (most már) IV.A osztálynak, hogy toleránsak voltak velünk szemben és segítettek mindenben, valamint mindenkinek, aki bármilyen módon segítettette munkánkat a verseny során. Nagyon hálásak vagyunk!

A makrokozmosz albatroszai: Csordás Noémi, Csőke Márk, Kovács Olivér, Berkes Izidóra

A Hét Nap cikkét itt olvashatjátok: Kattints ide

Kategória: 2013/2014, 2013/2014, Hírújság, Képgaléria Címke: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Archívum