Halász Dóra 2. helyezett az SZTE angol tanulmányi versenyén

Április 27-én, szombaton került megszervezésre a Szegedi Tudományegyetem Angol és amerikai tanszéke által szervezett 6. angol középiskolai tanulmányi verseny, melyen Halász Dóra 4.A osztályos tanulónk képviselhette iskolánkat, aki az első fordulón a legmagasabb pontszámot érte el az iskolán belül.

Dóra a második és harmadik fordulón is kitűnően bizonyította nem csak angol nyelvtudását, hanem a világirodalom és nemzetközi politika terén való tájékozottságát is.
De beszéljen az élményeiről maga a versenyző:

“A verseny maga nagyon érdekes volt, hisz általában a nyelvi versenyek a nyelvtani helyességre összpontosítanak, itt viszont inkább az angol kultúrán volt a hangsúly. Bár mikor megtudtam, hogy én kell, hogy képviseljem iskolánkat, bevallom, kicsit pánikba estem, hisz így a negyedik év végén elég sok a teendőm. Talán ha a szakdolgozatírás mellett több időm jut a beszédem gyakorlására, kevésbé lettem volna lámpalázas, de még így is jobban teljesítettem, mint amire számítottam. Előadásom témájául Jack Kerouac On the Road (Úton) című regényét választottam, mint egy jellegzetes alkotást, ami megtestesíti a Beat mozgalom legfontosabb eszméit, kérdéseit, és problémáit. És bár mikor végre kiálltam prezentálni, a nagy izgulásban elfelejtettem minden előre megírt mondatomat. Szerencsémre, mivel érdekelt a téma, és sokat olvastam róla, az angoltudásomra támaszkodva szabadon meséltem mindenről, ami csak a művel és a korszakkal kapcsolatban eszembe jutott. A következő kör már sokkal könnyebben ment, hisz akkor egy adott témáról inkább a saját tudásunk és véleményünk alapján kellett 10 perc gondolkodás után rögtönöznünk egy legfeljebb 5 perces beszédet arról, hogy mely meghatározó történelmi eseményre utaztatnánk vissza egy ma is aktív politikai döntéshozót annak reményében, hogy a világot időutazási élményük által jobbá tehessék. Ehhez a beszédhez lazábban is álltam hozzá, és szerintem leginkább ezzel sikerült elnyernem a dobogón később elfoglalt helyem, hisz ekkor sikerült végre, egyedüli versenyzőként, megnevettetnem őket. Bár alapjáraton több időt is szánhattam volna a készülődésre a saját idegességem csillapítása érdekében, meg vagyok elégedve a saját teljesítményemmel, és örülök annak, hogy végre én is kikerülhetek az iskolánk tehetséges tanulóinak eredményeivel díszített pannóra.”

Gratulálunk, Dóra!

Kategória: 2018/2019, 2018/2019, Hírújság, Képgaléria Címke: , , , ,

Archívum