Deutsche Spuren in der Vojvodina

A 2019/20-as tanév első félévében iskolánk négy tanulója Grieshaber Petra, Szabó Helga, Leopold Hanna és Urbán Anna egy német Projektben vett részt, amely keretein belül német nyomokat kerestek Vajdaságban (Deutsche Spuren in der Vojvodina). Kísérőtanáraik: Minich Dobó Margit, Sipos Török Csilla és Stefan Fuchs voltak. Tapasztalataival és szakmai tudásával Török Süli Jolán és Bíró Csaba támogatott bennünket. A projektben részt vettek a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium, a szabadkai Október 10. Általános Iskola, a karlócai Nyelvi Gimnázium és a zombori Veljko Petrović Gimnázium tanulói is kísérőtanáraikkal.

A résztvevők a Duna menti svábok történetét mutatják be egy közös filmben. A témák felölelik a hagyományos sváb ételek bemutatását, a népviseletet, a lakóházak fejlődésének ábrázolását, nyelvjárásukat, de idetelepülésük történetét és a haláltáborokat is feldolgozzák.
Iskoláink tanulói Lovćenacon a lakóházak fejlődésének történetéről készítettek képanyagot. A Svetozar Marković Gimnázium tanulói szerkesztették a kerettörténetet az egész filmhez, amit a helyi múzeumban vettünk fel.

A filmet Baráth Attila, volt diákunk forgatta. A film bemutatójára 2020 januárjában kerül sor.

Kategória: 2019/2020, 2019/2020, Hírújság, Képgaléria Címke: , ,

Archívum