Jutalomkirándulás

Budapestre és Szegedre utaztunk, a Nagy Imre Társaság és 56-os Műhely Civil Szervezet versenyének jutalomkirándulása keretein belül.
Először a Nagy Imre emlékházba érkeztünk. Az utat Buda utcáin keresztül tettük meg, és szinte elszakadva a belváros eleven és dinamikus közegétől megtapasztalhattuk, milyen is a főváros másik oldala. Az emlékházban egy rövid előadás és interaktív feladat keretein belül közelebbről is megismerhettük Nagy Imrét, aki az 1956-os forradalom egyik legjelentősebb figurája volt.
Ezt követően a magyar parlament épületébe, az Országházba látogattunk, és csakugyan megállapíthattuk, hogy méltóan sorolják a világ legszebb parlamentjei közé. Miután egy rövid körút és előadás keretén belül megismertük az Országházat, a Nagy Imre szoborhoz mentünk.
A következő, és utolsó budapesti megálló a 301-es parcella volt. Ezen a helyen temették újra Nagy Imrét és társait. Megkoszorúztuk Nagy Imre sírhelyét, majd bevonultunk a látogatóközpontba, ahol tájékoztató jellegű rövid filmeket tekintettünk meg a parcella történetéről.
Már besötétedett, mire elindultunk Budapestről, és Szegedre látogattunk. Mint a szabad program része, megnézhettük a karácsonyi vásárt abban a városban, ahol az 1956-os forradalom idején megalakult Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége. Ezzel fejeztük történelmi kirándulásunkat.
Hazatérve elmondhatjuk, hogy olyan kiránduláson vehettünk részt, mely során kibővítettük a tudásunkat az 1956-os forradalmat illetően. A verseny és a kirándulás által is megemlékeztünk az 1956-os forradalomról, valamint az ártatlan civil áldozatokról.

Írta: Weiss Astrid
Résztvevők: Szalai Patrícia, Papp Miklós, Duránti Rita, Nagy Evelin, Weiss Astrid, Boldizsár Krisztián, Patocskai Andrea, Bugár Vivien, Takács Anasztázia
Vezető tanár: Kopasz Tamás

Kategória: 2021/2022, Hírújság Címke: ,

Archívum