A cipősdobozok már úton vannak…

Közel 1200 doboz gyűlt össze, köszönjük mindenkinek a segítséget! Az akcióról készült írást itt olvashatjátok el, illetve itt nézhetitek meg:

Összegzés:

Több mint ezer cipősdoboz

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai és a Nyúl Zoltán által vezetett BMC civil szervezet idén is megszervezte a karácsonyi cipősdoboz akciót. Az idei tanévben a 3/s osztályra hárult az akció kivitelezése. Fő koordinátora szerbtanárunk, Dognar Alexandar volt, segítették a gimi negyedikes sport osztályos tanulói, ugyanis ők voltak az aikció tavalyi kivitelezői, így tapasztalatuk bőven akadt a szervezés terén. A cipősdoboz akció lényege változatlan maradt, legfőbb célja továbbri is az, hogy minél több cipősdoboz összegyűljön, ahány doboz, annyi kisgyerek karácsonyát tesszük szebbé ajándékokkal.

A harmadik s. osztály már október végén elkezdte a szervezést. Hetente többször körözvényt indítottak, fehívták az iskola figyelmét az ajándékozásra, szórólapokat osztogattak, plakátokat ragasztottak a városban, a környező településeken. Majd jött a jótékonysági buli megszervezésre, ezt Szabadkán a Madlen klubban tartották november 18-án. Itt több mint 350 jegy elkelt, és az ebből befolyó összeget is az akcióra fordították, a dreai általános iskolának egy smart televíziót vásároltak.

A cípősdobozokba az idén is édességek, játékok, higiéniai szerek kerültek, a felhívásban szerepelt, hogy többnyire ezeket is várják a szervezők az adományozóktól. December első felében még nem igazán érkeztek dobozok, a határidő lejárta előtti héten viszont maximálisan meg volt mindenki elégedve: 1200 cípősdoboz kerülhet a gyerekek karácsonyfája alá.

A dobozok kiosztására december 19-én került sor. Nagy részük Utrinára és Hajdújárásra került. Idén a dreai iskolásokhoz nem mentünk el, hanem ők jöttek el hozzánk: a gimiben  december 23-án, a karácsonyi ünnepség keretein belül kaphatták el az ajándékaikat.

Tóth Laura 4.s.

Kategória: 2016/2017, 2016/2017, 2016/2017, Hírújság, Képgaléria, Videók Címke: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Archívum