A budapesti BODY kiállításon

Március 3-án és 10-én a diákjaink is ellátogattak a budapesti BODY kiállításra, amely bemutatta, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá téve az emberi test működését. A kiállított tárgyakon kitárulkozott a vázrendszer, előbukkantak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozott a keringés. 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítettek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben.
A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehetett a látogatók számára, hiszen közvetlen közelről megmutatkozott például egy rákos máj, vagy egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit – a kiállítás központjában ugyanis a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága állt.
Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszoltak a felmerülő kérdésekre, lehetőség nyílt az újraélesztés kipróbálására, diákjainknak szakértők tartottak tárlatvezetéseket.

Kategória: 2017/2018, 2017/2018, Hírújság, Képgaléria Címke: , , , ,

Archívum