Tóth Laura: Tömeggyilkos lakóépület a Prozivkán

Tömeggyilkos lakóépület a Prozivkán

Friss értesülések szerint tegnap éjszaka a szabadkai városi kórház környékén több mint hat lakóépület omlott össze és tört darabjaira. A városi nyomozóiroda sajtóreferense az eddigi nyomozási eredmények alapján azt nyilatkozta, hogy egy másik lakóház öngyilkos merényletre tett kísérlete okozta a hatalmas tragédiát.

A merénylőnek nem esett nagyobb baja, de a többi épület a felismerhetetlenségig megrongálódott. Az elkövető családtagjainak, ismerőseinek kikérdezése, megkérdezése alapján az derült ki, hogy eddig semmilyen különös viselkedést és mentális zavar eshetőségét nem vélték felfedezni Bajnatska 25-ön, a merénylőn. A tárgyalásokon B.25 bevallotta bűnösségét, és részletes beszámolót tartott az öngyilkosságának meghiúsult tervéről. A tárgyalás még tart, de ha bebizonyosodik B.25 makulátlan bűnössége, akár teljes körű kilakoltatást és az idők végezetéig tartó körbekerítést is kaphat. B.25 azt állítja, hogy az öngyilkosságával senkinek sem szeretett volna ilyen súlyos sérülést okozni, így a bíróság enyhíthet a büntetésen.

A romba dőlt épületek hozzátartozói viszont tiltakoznak bármiféle enyhítő körülmény ellen. Az emberáldozatokkal sajnos egyelőre nem tudunk kapcsolatba lépni. Súlyos sérüléseikből az orvos szerint hosszú hónapok alatt fognak felépülni. B.25 önszántából és — saját szavaival élve — „lelki megindulásából” már ma hajnalban hozzáfogott a romba dőlt kollégái újjáépítéséhez, így az épületek lakói talán hamarosan visszakaphatják az otthonukat és a nyugalmukat.

Kategória: 2016/2017, Diáktoll Címke: ,

Vélemény, hozzászólás?

Archívum