Nyílt órák

Nyílt órákra hívtuk az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket, nagy örömünkre sokan el is jöttek: közel negyvenen vettek részt Budai Ágota tanárnőnk (egyben volt diákunk) angolóráján és 15-en Burnać Gordana földrajztanárnőnk óráján.

Az angolórán az I.A tanulóival és a jelenlevő nyolcadikosokkal az USA 1920 és 1990 közötti történelmi eseményeit vizsgálták a diákok a zenén keresztül. Azért választottuk ezt a témát, hogy a nyolcadikosok lássák, az idegen nyelv oktatása több mint a nyelvtani ismeretek elsajátítása és a szókincsfejlesztés: elengedhetetlen része a kulturális-történelmi vonatkoztatás is. Az USA kultúrája pedig az egész világban meghatározó. Az érdekes video-anyagokat felhasználó óra feldolgozási részében a nyolcadikosok is részt vettek.

A földrajzórán kéthetes projektmunkájuk eredményét mutatták be az I.S tanulói. Négy csoportban dolgozták fel a földrengések és vulkánok témakört. A szabadon válaztott témák a következők voltak:  1. Szellemvárosok (vulkán, földrengés pusztítása következtében) 2. A legnagyobb vulkáni katasztrófák a világon 3. A legnagyobb földrengési katasztrófák a világon 4. A Csendes-óceán vulkánjai.

Amíg a diákok az órákon vettek részt, igazgatónk és tanáraink a szülőkkel beszélgettek: válaszoltak a kérdéseikre, ismertették az iskolában folyó munkát.

Kategória: 2018/2019, 2018/2019, Hírújság, Képgaléria Címke: ,

Archívum