Stephen King: 11.22.63

Stephen King. A horror koronázatlan királyaként emlegetett író, a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, akinek regényei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte, és könyveit több mint 40 nyelvre lefordították. Munkáit pár kivétellel adaptálták sorozatok illetve filmek formájába több-kevesebb sikerrel. Az író a horroron kívül számos más műfajban alkotott és alkot. Vegyük csak példának okáért mostani könyvünket, a 11.22.63-at mely a sci-fi és a misztikus kategóriába helyezhető. A könyvet 2011-ben adták ki, majd 2016-ban mini-sorozattá adaptálták James Franco főszereplésével.

Történetünk Maine állam Lisbon Falls nevű városkájában veszi kezdetét 2011-ben. Főszereplőnk Jake Epping a középiskolai angol tanár, aki éli szokványos kis életét, mindaddig, míg egyik nap barátja Al Templeton, a bisztrótulajdonos elé nem áll egy különös kéréssel: A bisztróban található nyúljáraton keresztül utazzon vissza az időben, és akadályozza meg John Fitzgerald Kennedy 1963. november 22-ei meggyilkolását. Egy gyilkosság megfékezése már magában nem egy egyszerű feladat, ám Jake küldetése már eleve bonyolultabb, ugyanis John F. Kennedy gyilkosa mai napig nem ismert, a fő gyanúsított az ügyben Lee Harvey Oswald. Jake elfogadja a rákban haldokló Al utolsó kérését. Nem sokkal később átkel a nyúljáraton keresztül, Lisbon Fallsban találja magát 1958. szeptember 9-ei dátummal. Ezzel megkezdődik a küzdelem a múlt megváltoztatásáért, amit a múlt nagy erőkkel igyekszik meggátolni.

Végezetül még csak annyit mondanék, hogy aki ezt a könyvet kézbe veszi és elolvassa, egy páratlan könyvélménnyel fog gazdagodni, mely főként izgalmas és bájos, néhol pedig torokszorítóan szomorú. Ajánlom azoknak, akik szeretik King műveit, és/vagy egy jó történetet szeretnének olvasni, a kevésbé hardcore sci-fi fanoknak, mivel a sci-fi elemek nincsenek kifejtve, illetve még azoknak az embereknek, akik nem szeretnek hosszú leírásokat olvasni apró-cseprő dolgokról (King hajlamos erre, nagyon).

– Írta: Tuvić Aleksandra, II.s


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük