Démonok között

A Démonok között (eredeti cím: The Conjuring ) egy  amerikai misztikus horror, melyet James Wan készített.

James Wan maláj származású ausztrál filmrendező, producer és forgatókönyvíró. Leghíresebb filmjei közé tartozik a Fűrész horror film sorozat, a Démonok között valamint az Insidious trilógia.

A film fő szereplői Patrick Wilson és Vera Farmiga, ők a Warren házaspárt alakítják.

Ed és Lorraine Warren paranormális jelenségeket kutató házaspár volt, akiknek 4000 paranormális esettel volt dolguk. Ördögűzést a Vatikán engedélyével végezhettek. Sokan hisznek a házaspár munkájában, azonban akadnak olyanok is, akik csalóknak tartják őket. Ed  gyermek korában is látott kísérteteket, Lorraine pedig belelátott az emberek aurájába. A házaspár külön szobában tárolta a démonikus tárgyakat és havonta egy pap meg is szentelte azokat.  A leghíresebb esetük közé sorolható a Démonok között esete is, melyet 2013-ban meg is  filmesítettek.

    

 

A film története valós eseményeken alapszik, hiszen Warrenéknek tényleg volt egy Long Island-i esete. Nagyon sok közönségsikert aratott ez az alkotás, az egyik legtöbb bevételt hozó horrorfilm. 2014-ben  előzmény filmet is készítettek hozzá, melyet Annabellenek neveztek el, 2016-ban pedig folytatást is készítettek, Démonok között 2 néven. Érdekes, hogy a film munkálatai során is voltak furcsa, olykor megmagyarázhatatlannak tűnő dolgok. Ilyen volt James Wan esete, amikor is késő estig dolgozott a forgatókönyvön, amikor furcsa dolgokra, zajokra lett figyelmes, például amikor a kiskutyája ugatni kezdett a szobája egy bizonyos pontjára. Amikor a rendező Lorrainnel beszélt telefonon, hirtelen furcsa hangokat hallott, majd a vonal megszakadt.

Nagyon rossz belegondolni, hogy ez egy megtörtént eset, hiszen akár mi is lehetnénk a Perron család helyében. A család 1970 telén költözött be a tíz szobás házba, a jobb élet reményében bízva. Már az első nap baljós jelekre lettek figyelmesek. Sok kísértettel is találkoztak, de a legfélelmetesebb mind közül Batsheba Sherman volt. A film is ezt meséli el, és még a neveket sem változtatták meg. A család ma már nem él a birtokon. Ezt a filmet csak ajánlani tudom főleg azoknak, akik hisznek a kísértetekben és a démonok létezésében, és azoknak is ajánlom, akik egy kis esti borzongásra vágynak.

– Írta: Balázs Beáta, II.s


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük