Witcher 3: Wild Hunt

A CD Projekt Red, lengyel játékfejlesztő cég a Witcher 3: Wild Hunttal tűnt ki a játékok piacán. Hűek maradtak Andrzej Sapwovski lengyel fantasy író 8 részes Witcher című könyvsorozatához. A játék 2015-ös megjelenése több, mint 800 díjat vont maga után, köztük az év játéka lett.

A történet főhőse Ríviai Geralt, a witcher, egy mutáns szörnyvadász, akit gyűlölnek az emberek mássága miatt. Kitűnik macskaszemével és fehér hajával, két kardjával és farkasmedáljával. Fogadott lánya Cirilla Fiona Elen Riannon, akit Cirinek szólítanak, kinek ereiben Ősi Vér folyik, amely a tér és az idő úrnőjévé teszi. Ciri elmenkül a Vad Falka elől akik azért üldözik, hogy kihasználják természetfeletti adottságait. Vengenbergi Yennefer, aki egy varázslónő és egyben Geralt örök szerelme, segít Geraltnak előkeríteni Cirit.

A játékban végikísérhetjük Geralt szenvedéseit, kalandjait. A játék a játékos döntésein alapszik, amik befolyásolják a történetet. Nincsenek jó és rossz döntések, a sokszínű választási lehetőségnek köszönhetően a játék dinamikus marad és élvezhetőbbé válik. A képvilága részletes és valósághű, a hangok tökéletesen beleillenek a játékba, ennek a párosa valós élményt nyújt, és jóval élvezhetőbbé teszi a játékélményt. Személyessége miatt már a játék elején elkezdünk kötődni a karakterekhez, befejezésével üresség érzetét kelti. A játék tükröt mutat a társadalmunknak, érzékeny témákat dolgoz fel: rasszizmus, korrupció, igazsátalanság, elnyomás, háború, nyomor, szexualitás. A játék egyetlen problémája, hogy optimalizálatlan, ami annyit takar, hogy nagyon gépigényes.A CD Projekt Red alaposan feladta a leckét mindenkinek, aki a jövőben RPG-t szeretne alkotni.

Minimum ötven, de inkább több száz órás játékideje, változatos tartalma és elképesztően hatalmas területei miatt mindenkinek ajánlható, emellett pedig fantasztikus zenéje és gyönyörű grafikája is mesteri. Zenéje a középkori Közép- és Kelet-Európát idézi, mind hangszerelésben, harmóniájában, mind a dalok szövegében. Hűek maradtak továbbá az előbb említett régiók és kor hiedelemvilágához, az akkori emberek életmódjához, öltözködéséhez és viselkedéséhez.  A rengeteg háttérinformáció (könyvek és levelek), a kismillió mellék- és főküldetés garantáltan mindenkinek olyan élményt nyújt, ami ritka manapság.

-Írta: Szloboda Szonja,II.s, Kovács Zsolt, II.s, Dékány Máté, II.s 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük